Fremgangsmåte

Skyll av kikertene med et dørslag. Ha kikertene i en foodprocessor sammen med ferskpresset sitronsaft, hvitløk, salt og olje.

Tilsett persille helt på slutten så ikke massen blir lysegrønn. Hummusen skal ha en myk konsistens og den serveres ofte på en flat tallerken.


Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

1 boks hermetiske kikerter à 240 g (avskylt)
Saften av 1/4 stk sitron
2 båter hvitløk
½ ts salt
½ dl rapsolje
2 stilker bladpersille

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 178 kcal/ 233 kcal
Karbohydrater 9 g/ 12 g
Proteiner 5 g/ 6 g
Fett 13 g/ 16 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 1,5 g
- enumettet fett 7 g/ 9 g
- flerumettet fett 4 g/ 5 g
Kostfiber 4 g/ 5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei