Fremgangsmåte
Plukk pinnekjøttet i mindre biter.
Skrell kålrot, rødkål, gulrøtter og poteter og riv grønnsakene med et rivjern. Legg de raspede grønnsakene på et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye væske som mulig. Bland inn pinnekjøttet.
Visp sammen eggene og bland dem godt sammen med kjøtt og grønnsaker.
Stek røstiblandingen i en stekepanne med olje til potetkaken er gyllen og fin på begge sider.
Server med finkuttet vårløk, rømme og shisokarse.
Tips! Retten blir laktosefri om du bruker laktosefri rømme.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
6 personer
3 dl ferdigdampet pinnekjøtt
¼ kålrot
¼ rødkål
2 gulrøtter
5 poteter
4 egg
Olje til steking
2 vårløk
2 ss lettrømme (10%)
2 ss rød shiso eller annen karse
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 300 kcal/ 124 kcal |
Karbohydrater | 14 g/ 6 g |
Proteiner | 17 g/ 7 g |
Fett | 19 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 7,5 g/ 3 g |
- enumettet fett | 7 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: