Fremgangsmåte

Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Mens linsene koker forbereder du resten. Rens granateple, plukk ut kjernene og ha dem i en litt stor bolle. Riv spinat og basilikum grovt, og ha det bollen med granateple.

Visp sammen sennep, sukker/honning, eddik, hvitløk, salt og pepper i en liten skål. Spe inn olje mens du rører.

Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg. Bland linsene med resten av ingrediensene i bollen og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Bland forsiktig inn fetaost til slutt.

Tips! Serveres alene eller som tilbehør. 

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

250 g linser, brune/sorte Puy eller grønne
1 stk. granateple
2 stk. snittet vårløk
1 pose babyspinat (á 65 g)
4 stilker finhakket frisk basilikum 
100 g smuldret fetaost

Dressing:
2 ts dijon sennep
1 ts sukker eller flytende honning
3 ss eplecider- eller rødvinseddik
1 båt finhakket hvitløk
1 ts salt (gjerne urtesalt)
½ ts pepper
1 dl oliven- eller rapsolje

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 396 kcal / 200 kcal
Karbohydrater 20 g / 10 g
Proteiner 12 g / 6 g
Fett 28,5 g / 14,5 g
- hvorav mettet fett 6,5 g / 3,5 g
- enumettet fett 18 g / 9 g
- flerumettet fett 2 g / 1 g
Kostfiber 5 g / 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja