Fremgangsmåte
Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Mens linsene koker forbereder du resten. Rens granateple, plukk ut kjernene og ha dem i en litt stor bolle. Riv spinat og basilikum grovt, og ha det bollen med granateple.
Visp sammen sennep, sukker/honning, eddik, hvitløk, salt og pepper i en liten skål. Spe inn olje mens du rører.
Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg. Bland linsene med resten av ingrediensene i bollen og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Bland forsiktig inn fetaost til slutt.
Tips! Serveres alene eller som tilbehør.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
250 g linser, brune/sorte Puy eller grønne
1 stk. granateple
2 stk. snittet vårløk
1 pose babyspinat (á 65 g)
4 stilker finhakket frisk basilikum
100 g smuldret fetaost
Dressing:
2 ts dijon sennep
1 ts sukker eller flytende honning
3 ss eplecider- eller rødvinseddik
1 båt finhakket hvitløk
1 ts salt (gjerne urtesalt)
½ ts pepper
1 dl oliven- eller rapsolje
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 396 kcal / 200 kcal |
Karbohydrater | 20 g / 10 g |
Proteiner | 12 g / 6 g |
Fett | 28,5 g / 14,5 g |
- hvorav mettet fett | 6,5 g / 3,5 g |
- enumettet fett | 18 g / 9 g |
- flerumettet fett | 2 g / 1 g |
Kostfiber | 5 g / 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: