Fremgangsmåte
Skjær skallet av appelsin rett innenfor den hvite hinnen. Skjær appelsin i skiver.
Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver.
Fordel ruccola på tallerkener og legg appelsinskiver og fennikel oppå. Legg spekeskinken på toppen. Dryss over valnøttkjerner, parmesan, kvernet pepper og salt. Drypp over litt god olivenolje til slutt.
Oppskrift og bilde er hentet fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
200 g spekeskinke (12 skiver)
2 stk appelsin
2 stk fennikel
½ pose ruccula
10 stk valnøttkjerner
100 g flak av parmesan
½ ts kvernet pepper
½ ts salt
4 ss olivenolje (extra virgin)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 355 kcal/ 145 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 4 g |
Proteiner | 20 g/ 8 g |
Fett | 25 g/ 10,5 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 3 g |
- enumettet fett | 11 g/ 5 g |
- flerumettet fett | 5 g/ 2 g |
Kostfiber | 4 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: