Fremgangsmåte
Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle.
Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen.
Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.
I stedet for purre kan du bruke vårløk.
Oppskrift og bilde en hentet med tillatelse fra frukt.no. Foto: Eplekjelleren
Ingredienser
6 personer
800 g potet
1 stk purre
3 ts sennep
1,5 dl olivenolje
3 ss vineddik
½ ts grovmalt pepper
½ bunt hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 288 kcal/ 142 kcal |
Karbohydrater | 16 g/ 8 g |
Proteiner | 3 g/ 1,5 g |
Fett | 22 g/ 11 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 17 g/ 8 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 1 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: