Fremgangsmåte
La reinsdyrbiffene ligge på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter for å bli temperert.
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Vask (skrubb) jordskokk grundig og del i tommelstore biter. Tørk godt med kjøkkenpapir og legg i en ildfast form.
Det plommer i to og fjern stenen. Legg plommene i formen sammen med jordskokkene. Drypp over halvparten av oljen og salt. Sett til side. Plasser formen midt i ovnen og bak i 30 minutter. Ta ut og sett til side.
Skrell og finhakk løk og gulrot. Varm resten av oljen i en kjele og fres grønnsakene myke og blanke. Hell i vinen og kok i 2 minutter. Ha i linser, kok opp på nytt og senk varmen.
Kok linsene til de er møre, ca. 20 minutter. Smak til med sitron, salt og kvernet pepper. Vend forsiktig ned bakte jordskokker og plommer.
Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i biffene. Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelse. Bruker du steketermometer, skal kjernetemperaturen være 56 °C for rosa kjerne.
Løft biffene over på en tallerken og la dem hvile et par minutter før servering.
Kok ut stekepannen med soyasaus og vann, og sil sjyen i en liten kjele. Smak til med salt og pepper.
Fordel linsene på fire tallerkener. Del biffene i to på skrå og legg dem på linsene. Dryss over litt hakket persille.
Tips! Smør inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Det kan derfor være fornuftig å høre med den det gjelder. Tåles smør kan retten anses som laktosefri. Retten blir glutenfri hvis du bruker glutenfri soyasaus.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: MatPrat
Ingredienser
4 personer
600 g reinsdyrfilet
2 ss smør eller margarin
1 ss soyasaus
1 dl vann
500 g jordskokk
400 g røde plomme
2 ss olivenolje
1 stk løk
1 stk gulrot
2 stk laurbærblad
3 dl rødvin (kan erstattes med kraft)
3 dl sorte linser
Saften av ½ stk sitron
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 649 kcal/ 105 kcal |
Karbohydrater | 50 g/ 8 g |
Proteiner | 49 g/ 8 g |
Fett | 19 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 10 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 13 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: