Fremgangsmåte
Varm stekeovnen til 240 °C, og sett på grillfunksjon om du har. Stikk noen hull i auberginene før du legger dem i en ildfast. Sett den midt i ovnen, og stek i omtrent en time. Snu gjerne auberginene underveis noen ganger. Auberginene er kalre når de faller sammen og skallet sprekker opp.
Når auberginene er ferig grillet og noe avkjølt tar du ut massen, og blander dette med finhakket hvitløk.
Skjær tomat, paprika og løk i små biter, samt hakk valnøttene. Bland alle ingrediensene i en bolle. Tilsett granateplemassen, og smak til med salt.
Pynt med litt valnøtter og olivenolje, og så er retten klar til servering.
Ingredienser
6 personer
1 kg aubergine
2 stk hvitløksfedd
En tomat
½ rød paprika
½ grønn paprika
En løk
30 g valnøtter
2 dl olivenolje
2 dl granateplemelasse
Persille etter ønske, og kan unnværes.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 375 kcal/ 131 kcal |
Karbohydrater | 9 g/ 3 g |
Proteiner | 3 g/ 1 g |
Fett | 33,5 g/ 12 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 22,5 g/ 8 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 12 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: