Fremgangsmåte

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert for du starter. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk.

Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.Hvis aiolien skiller seg kan du tilsette noen dråper kaldt vann og vispe godt.

Oppbevar aiolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

8 personer

2 stk eggeplommer
½ ss vineddik eller sitronsaft
½ ts dijonsennep eller annen sennep
1 fedd hvitløk, presset
2 dl rapsolje
Salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 216 kcal/ 755 kcal
Karbohydrater 0,2 g/ 0,7 g
Proteiner 1 g/ 3 g
Fett 24 g/ 82 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 7 g
- enumettet fett 14 g/ 48 g
- flerumettet fett 6,5 g/ 22,5 g
Kostfiber -

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei