Fremgangsmåte
Ha margarin i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek svinekjøttet i to omganger, sammen med løk, hvitløk og chili.
Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.
Bland inn chilibønner, paprika og krydder. Kok et par minutter og smak til med salt.
Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en ekstra chili eller litt chilipulver.
En smakfull gryte er klar til servering. Sett gjerne gryten rett på bordet eller server i dype tallerkener.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Tips! Margarin inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Tåles margarin kan retten anses som laktosefri.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
400 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet skåret i terninger
2 ss margarin til steking
1 stk finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 stk finhakket rød chili
1 boks hermetiske tomater à 400 g
1 boks chilibønner eller kidneybønner
1 stk rød paprika i biter
1 stk grønn paprika i biter
1½ ts chilipulver
½ ts malt spisskummen
½ ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 324 kcal/ 76 kcal |
Karbohydrater | 21 g/ 5 g |
Proteiner | 33 g/ 7,5 g |
Fett | 10 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,6 g |
Kostfiber | 11 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: