Fremgangsmåte
Kok korn etter anvisning på pakken. Ha edamamebønner i en liten kjele, hell på vann til det dekker og kok opp. La bønnene bli gjennomvarme. Hell av kokevannet og sett til side. Rist mandler i tørr stekepanne til de får fin farge.
Riv eller finkutt rødbete og gulrot. Skjær avokado i biter. Finkutt vårløk. Legg alle ingrediensene til salaten i små hauger på et fat.
Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper, hell dressingen over salaten og server.
Tips! Ha i litt mindre bygg, spelt eller annen korn for mindre karbohydrater.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og er tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
1 ½ dl hel bygg, spelt eller annet matkorn
2 ½ dl edamamebønner (soyabønner)
1 dl grovhakkede mandler
1 stk rødbete
1 stk gulrot
100 g frisk spinat
1 stk middels avokado
2 stk vårløk
½ pk reddikspirer eller andre spirer
Dressing:
3 ss eplecidereddik
2 ss limejuice
2 ss olivenolje
1 ss lønnesirup agevesirup eller honning
1 ts dijonsennep
½ ts salt
½ ts kvernet pepper
1 ss hakket frisk koriander eller mynte
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 573 kcal / 220 kcal |
Karbohydrater | 35 g / 13,5 g |
Proteiner | 26,5 g / 10 g |
Fett | 32 g / 12,5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g / 1,5 g |
- enumettet fett | 16,5 g / 6,5 g |
- flerumettet fett | 8 g / 3 g |
Kostfiber | 17,5 g / 7 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: