Fremgangsmåte
Brekk eller skjær av den nederste delen på aspargesene. Kok dem i 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl.
Skjær avokado, asparges, paprika, tomat og stilkselleri i grove biter. Skjær rødløken i ringer. Legg salaten på et serveringsfat og fordel tunfisk over.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med dill og pepper. Dressingen serveres i en skål ved siden av salaten.
Server gjerne grovbrød ved siden av.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse av www.frukt.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk avokado
- 1 bunt grønn frisk asparges
- 1 stk rødløk
- 1 stk gul paprika
- 2 stk tomat
- 1 stk hjertesalat
- 1 boks hermetisk tunfisk i vann
Dressing:
- 3 dl matyoghurt (eller laktosefri yoghurt naturell)
- ¼ ts salt
- finklippet dill
- nykvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 277 kcal/ 77 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 3,5 g |
Proteiner | 16 g/ 4,5 g |
Fett | 17 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 7 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: