Fremgangsmåte

Del skinkebiffene tvers over i to. Brun margarinen i en jerngryte og fres skinkebiffene på høy varme på begge sider sammen med løk i båter.

Tilsett tomater, tomatpure, sambal oelek, avskylte kikerter, vann og salt.

La gryta trekke 3-4 minutter, smak til med litt sukker og pepper. Skjær rucculasalat i mindre biter, og bland den inn like før servering.

Server gjerne med fullkornsris.

Næringsberegningene inkluderer ikke ris.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

4 stk skinkebiff à 150 g
1 stk løk
2 ss rapsolje til steking
1 boks hakkede hermetiske tomater
½ ss chilipasta (sambal oelek)
2 ss tomatpuré
ca. 1 dl vann
1 ts salt
1 boks hermetiske kikerter (400 g)
2 ts sukker
½ ts pepper
1 pk ruccola

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 406 kcal/ 90 kcal
Karbohydrater 24 g/ 5,5 g
Proteiner 43 g/ 9,5 g
Fett 13,5 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 6 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 1 g
Kostfiber 8,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei