Fremgangsmåte
Rens og skyll bærene. Ha dem i en kjele sammen med vannet. Varm langsomt opp og la bærene småkoke i 15 min.
Løft kjelen til side og ha i finesse. Rør til søtningen er oppløst. Skum godt av.
Fyll syltetøyet helt opp på rene og gjerne lunkne glass. Skru på lokkene med det samme.
La syltetøyet stå kjølig.
Tips! Denne oppskriften gir en god mengde syltetøy, så frys gjerne ned en del.
Foto: Colourbox
Ingredienser
Antall 1
1 liter tyttebær
1,5-2 dl vann
1- 1 ½ dl finesse/tagatesse*
* Ev. annen søtning etter smak tilsvarende 2-3 dl sukker.
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 46 kcal |
Karbohydrater | 8 g |
Proteiner | 1 g |
Fett | 0,5 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
- enumettet fett | 0,1 g |
- flerumettet fett | 0,3 g |
Kostfiber | 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: