Fremgangsmåte
Bland sammen løk, kjøttdeig og krydder i en bolle. Bruk en spiseskje og ”grav” ut små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekt.
Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandingen. Vend inn mel (ev. glutenfritt mel), kruspersille og ha i melken. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte hvetemel med glutenfritt mel. For å få en laktosefri rett kan du bruke laktosefri melk og margarin uten melk eller rapsolje.
Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
400 g kjøttdeig av svin
½ stk finhakket løk
2 ss margarin eller rapsolje til steking
1 ts salt (sløyfes hvis kjøttdeigen inneholder salt)
½ ts pepper
1 pk dypfryst lapskausblanding á 800 g
2 ss margarin
2 ss hvetemel
1 bunt kuttet frisk kruspersille
5 dl lettmelk
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 409 kcal/ 87 kcal |
Karbohydrater | 34,5 g/ 7,5 g |
Proteiner | 29,5 g/ 6,5 g |
Fett | 15,5 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 7 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1 g |
Kostfiber | 6 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: