Fremgangsmåte

Bland sammen løk, kjøttdeig og krydder i en bolle. Bruk en spiseskje og ”grav” ut små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekt. 

Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandingen. Vend inn mel (ev. glutenfritt mel), kruspersille og ha i melken. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.

Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte hvetemel med glutenfritt mel. For å få en laktosefri rett kan du bruke laktosefri melk og margarin uten melk eller rapsolje.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

400 g kjøttdeig av svin
½ stk finhakket løk
2 ss margarin eller rapsolje til steking
1 ts salt (sløyfes hvis kjøttdeigen inneholder salt)
½ ts pepper
1 pk dypfryst lapskausblanding á 800 g
2 ss margarin
2 ss hvetemel
1 bunt kuttet frisk kruspersille
5 dl lettmelk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 409 kcal/ 87 kcal
Karbohydrater 34,5 g/ 7,5 g
Proteiner 29,5 g/ 6,5 g
Fett 15,5 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 7 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 4 g/ 1 g
Kostfiber 6 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja