Fremgangsmåte

Rør sammen kjøttdeig med salt, pepper og krydderet. Ha i egg, brødrasp og spe med mineralvann til passe konsistens. Varm olje i en stekepanne og stek en prøve av deigen. Tilsett mer krydder hvis det trengs.

Form runde kjøttboller og stek dem pent brune. Ha dem over i en tomatsausen og la trekke i 30-60 minutter. 

Næringsberegning er uten tomatsaus

Ingredienser

8 personer

400 g kjøttdeig
400 g kjøttdeig av svin
½ ts salt
½ ts pepper
1 håndfull fersk koriander, hakket
1 ts gurkemeie
¼ ts chillipulver
½ ts malt paprika
½ ts kanel
½ ts malt spisskummen
50 g brødrasp
1-2 dl mineralvann (Farris, Glitre e.l.)
1 egg
Olje til steking

Tomatsaus

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 220 kcal / 154 kcal
Karbohydrater 2,5 g / 2 g
Proteiner 22 g / 15 g
Fett 13,5 g / 9,5 g
- hvorav mettet fett 5 g / 3,5 g
- enumettet fett 7 g / 5 g
- flerumettet fett 1 g / 1 g
Kostfiber 1 g / 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei