Fremgangsmåte
Rør sammen kjøttdeig med salt, pepper og krydderet. Ha i egg, brødrasp og spe med mineralvann til passe konsistens. Varm olje i en stekepanne og stek en prøve av deigen. Tilsett mer krydder hvis det trengs.
Form runde kjøttboller og stek dem pent brune. Ha dem over i en tomatsausen og la trekke i 30-60 minutter.
Næringsberegning er uten tomatsaus.
Ingredienser
8 personer
400 g kjøttdeig
400 g kjøttdeig av svin
½ ts salt
½ ts pepper
1 håndfull fersk koriander, hakket
1 ts gurkemeie
¼ ts chillipulver
½ ts malt paprika
½ ts kanel
½ ts malt spisskummen
50 g brødrasp
1-2 dl mineralvann (Farris, Glitre e.l.)
1 egg
Olje til steking
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 220 kcal / 154 kcal |
Karbohydrater | 2,5 g / 2 g |
Proteiner | 22 g / 15 g |
Fett | 13,5 g / 9,5 g |
- hvorav mettet fett | 5 g / 3,5 g |
- enumettet fett | 7 g / 5 g |
- flerumettet fett | 1 g / 1 g |
Kostfiber | 1 g / 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: