Fremgangsmåte
Sett ovnen på 160° C og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha alle ingrediensene utenom honningen og epleskivene i en bolle og bland godt.
Tøm blandingen på stekebrettet og fordel det hele utover i et jevnt lag.
Spre honningen over og sett brettet inn i den forvarmede ovnen. Stekes i 20–25 minutter. Rør litt underveis slik at det blir jevnt ristet.
Avkjøl blandingen helt før du blander inn de tørkede epleskivene. Oppbevar blandingen i et glass eller annen lukket beholder.
Server med yoghurt eller kald melk.
Tips! Bytt gjerne ut honning med fibersirup for et lavere innhold av karbohydrater. Granolaen kan gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra brodogkorn.no. Foto: Maria Villmones Bondeson
Ingredienser
6 personer
200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte)
75 g mandler
50 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerner
1 dl eplejuice
½ ts malt kanel
2 ss flytende honning
25 g tørkede epler i skiver
Næringsinnhold per 100 g
Energi/Kalorier | 378 kcal |
Karbohydrater | 37 g |
Proteiner | 12 g |
Fett | 19 g |
- hvorav mettet fett | 2 g |
- enumettet fett | 7 g |
- flerumettet fett | 4,5 g |
Kostfiber | 8 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: