Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160° C og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha alle ingrediensene utenom honningen og epleskivene i en bolle og bland godt.

Tøm blandingen på stekebrettet og fordel det hele utover i et jevnt lag.

Spre honningen over og sett brettet inn i den forvarmede ovnen. Stekes i 20–25 minutter. Rør litt underveis slik at det blir jevnt ristet.

Avkjøl blandingen helt før du blander inn de tørkede epleskivene. Oppbevar blandingen i et glass eller annen lukket beholder.

Server med yoghurt eller kald melk.

Tips! Bytt gjerne ut honning med fibersirup for et lavere innhold av karbohydrater. Granolaen kan gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra brodogkorn.no. Foto: Maria Villmones Bondeson

Ingredienser

6 personer

200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte)
75 g mandler
50 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerner
1 dl eplejuice
½ ts malt kanel
2 ss flytende honning
25 g tørkede epler i skiver

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 378 kcal
Karbohydrater 37 g
Proteiner 12 g
Fett 19 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 7 g
- flerumettet fett 4,5 g
Kostfiber 8 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei