Fremgangsmåte
Del skreifileten i porsjonsstykker på ca 200 g. Legg stykkene over på en tallerken og dryss over godt med havsalt. La stå i 20-30 minutter.
Kok potetene.
Skyll vekk saltet på fisken og tørk av med litt papir.
Varm en stekepanne og smelt halvparten av margarinen. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned når det slutter å bruse. Krydre med pepper. Stek fiskestykkene i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og knapt gjennomstekt. Klem over sitronsaft rett før servering.
Varm resten av margarinen i en vid panne og fres grønnsakene til de akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
4 personer
800 g skreifilet med skinn
2 ss havsalt
800 g potet
1 pose frisk spinat (250 g)
2 stk vårløk
1 pakke sukkererter (150 g)
2 ss margarin
½ stk sitron
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 348 kcal/ 66 kcal |
Karbohydrater | 33,5 g/ 6,5 g |
Proteiner | 43 g/ 8 g |
Fett | 3 g/ 0,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ - |
- enumettet fett | 1 g/ - |
- flerumettet fett | 1 g/ - |
Kostfiber | 6 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: