Fremgangsmåte
Ha melk i en kjele sammen med suketter/Sukrin og kakao.
Varm opp til kokepunktet. Du forhindrer ev. snerk i kakaoen ved at melkeblandingen aldri koker.
Nyt en kald høst- eller vinterkveld eller ta med i termos på tur.
Næringsbergningen baserer seg på lettmelk.
Tips! For å få en laktosefri kakao erstatter du lettmelk med laktosefri lettmelk.
Bilde: Colourbox
Ingredienser
4 personer
8 dl lettmelk/ ekstra lettmelk
4-5 ss kakaopulver
5 suketter eller 4-5 ss Sukrin*
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. Bruk av suketter vil gi en søtere kakao. Du kan også erstatte deler av Sukrin med mer intense søtningsstoff, som suketter. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker en sukkerredusert kakao.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 115 kcal/ 56 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 5 g |
Proteiner | 8 g/ 4 g |
Fett | 4 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 1,3 g |
- enumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 0 g |
Kostfiber | 2 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: