Fremgangsmåte
Mos bananene i en bolle med en stavmikser eller gaffel. Hakk nøtter og sjokolade og bland inn resten av ingrediensene og la svelle i ca. 10 minutter.
Bruk omtrent en spiseskje per bar og form de slik du selv ønsker. Legg de på stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter til energibarene har fått en gyllen farge.
Tips! Bytt til glutenfrie havregryn for glutenfrie energibarer. Du kan fint bruke andre typer frø og nøtter hvis du ønsker det.
Ingredienser
Antall 12
1 stor banan
2 dl havregryn
15 g mandler
15 g valnøtter
15 g gresskarkjerner
15 g solsikkefrø
25 g mørk sjokolade
½ ts kanel
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 78 kcal / 327 kcal |
Karbohydrater | 7 g / 30 g |
Proteiner | 2 g / 9 g |
Fett | 4 g / 17,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g / 4 g |
- enumettet fett | 1,5 g / 6 g |
- flerumettet fett | 1,5 g / 6 g |
Kostfiber | 1,5 g / 6 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: