Fremgangsmåte
Legg fiskekaken i et grovt rundstykke, eller mellom to grovbrødskiver.
Legg i salatblad etter ønske og legg tomatskiver, sylteagurk og kanskje litt løk over fiskekaken. Legg den andre brødhalvdelen over.
Legg gjerne ved en liten drueklase og ½ appelsin.
En engangspakke med dressing gjør burgeren til en fulltreffer. Lag gjerne dressing selv, ved å blande mager kesam med friske urter, rødløk, pepper og ev litt hvitløk.
Næringsinnholdet inkluderer 1 stk fiskekake (60 g) med 63 % fisk og to skiver grovbrød (80 g).
Tips! Skal retten serveres til en person med cøliaki er det lurt å sjekke at fiskekakene ikke inneholder gluten. Dette kan variere mellom de forskjellige typene.
Oppskriften og bilde er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet).
Ingredienser
1 personer
1 stk fiskekake, minst 60 % fisk eller hjemmelaget
1 stk grovt rundstykke eller to skiver grovbrød
2 stk salatblad
1 stk tomat
3 skiver sylteagurk eller agurk
2 skiver rødløk
1 drueklase
0,5 stk appelsin
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 345 kcal/ 67 kcal |
Karbohydrater | 49 g/ 9,5 g |
Proteiner | 20,5 g/ 4 g |
Fett | 5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 11 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: