Fremgangsmåte
Finkutt gulrot, paprika, vårløk og skinke. Rens chili for frø, og finhakk chili.
Visp sammen egg og salt i en bolle. Bland grønnsakene og skinken inn i eggeblandingen.
Varm en stor stekepanne til middels varme, ha i olje og hell over eggeblandingen.
Lag denne som en omelett i starten, hvor du drar røren mot midten. På slutten av steketiden skal du bruke en stekespade og rulle den tett sammen til en rull. Pass på at eggene har satt seg før du tar den av pannen.
Del eggerullen i biter eller server den som den er. Pynt med gressløk.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: MatPrat
Ingredienser
4 personer
6 stk egg
½ ts salt
2 stk vårløk
1 stk rød chili eller grønn chili
½ stk gulrot
¼ stk rød paprika
2 skiver kokt skinke
1 ss olivenolje
2 ss hakket frisk gressløk
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 155 kcal/ 126 kcal |
Karbohydrater | 2 g/ 1,5 g |
Proteiner | 11 g/ 9 g |
Fett | 11 g/ 9 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 5,5 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 0,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: