Fremgangsmåte
Kutt opp grønnsakene i små biter hjemme. Jo mindre biter, jo raskere går oppvarmingen ute.
Du kan også bruke en blanding med frosne grønnsaker for å gjøre det enkelt.
Bål:
Pakk fisk og grønnsaker i porsjonspakker med aluminiumsfolie. Fisken trenger ofte litt lengre tid på bålet enn grønnsakene, så det kan være lurt å skille det i to pakker.
Smør folien med olje eller smør sånn at maten ikke brenner seg fast.
Krydre fisken med sitronpepper og bland grønnsakene med pesto før du lukker godt igjen og legger dem i bålglørne.
Følg med underveis, men fisken trenger ca 15-20 min til stekingen.
Primus:
Stek grønnsakene i en stekepanne til de er gjennomvarmet eller får den konsistensen du ønsker.
Legg dem til side i en boks med lokk for å holde på varmen.
Stek fisken til den er gjennomstekt, og krydre gjerne med sitronpepper mens den ligger i panna.
Når fisker nærmer seg ferdig kan du blande inn pestoen i grønnsaksblandingen.
TIPS: Bytt gjerne til de grønnsakene du liker best.
Foto: Ragnhild Gjevre
Ingredienser
4 personer
500 g laksefilet
2 store gulrøtter
1 søtpotet
1 brokkoli
½ blomkål
1 rødløk
2 fedd hvitløk
4 ss pesto
Sitronpepper
Olje til steking
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 580 kcal/ 120 kcal |
Karbohydrater | 17 g/ 3,5 g |
Proteiner | 38 g/ 8 g |
Fett | 38 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 13 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 15 g/ 3 g |
Kostfiber | 8,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: