Fremgangsmåte

Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side.

Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter.

Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus.

Server den smakfulle gryta med fiberris.

Tips! Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley.

Ingredienser

4 personer

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 stk løk i båter
2 båt hakket hvitløk
½ ss olje
2 ss rød karripasta
2 boks lett kokosmelk
1 dl vann
2 stk gulrot i staver
1 pk frisk babymais
1 stk grønn paprika i biter
Saft og skall av ½ stk lime
1 ts sukker eller søtning etter øsnke
2 ss soyasaus
200 g fiberris

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 386 kcal/ 82 kcal
Karbohydrater 10 g/ 2,5 g
Proteiner 25 g/ 5,5 g
Fett 25 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 14 g/ 3 g
- enumettet fett 6 g/ 1 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 6 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei