Fremgangsmåte
Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side.
Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter.
Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus.
Server den smakfulle gryta med fiberris.
Tips! Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley.
Ingredienser
4 personer
400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 stk løk i båter
2 båt hakket hvitløk
½ ss olje
2 ss rød karripasta
2 boks lett kokosmelk
1 dl vann
2 stk gulrot i staver
1 pk frisk babymais
1 stk grønn paprika i biter
Saft og skall av ½ stk lime
1 ts sukker eller søtning etter øsnke
2 ss soyasaus
200 g fiberris
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 386 kcal/ 82 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 2,5 g |
Proteiner | 25 g/ 5,5 g |
Fett | 25 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 14 g/ 3 g |
- enumettet fett | 6 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 6 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: