Fremgangsmåte
Legg et ark aluminiumsfolie over i en ildfast form/langpanne. Skrell gulrot og løk, kutt i grove biter, og ha dem over på folien sammen med laurbærblad og hel pepper. Legg lammelåret over, hell på vann, og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av låret. Pakk folien godt rundt.
Sett formen inn i ovnen på 125°C i cirka 3–3,5 timer. Ta ut lammelåret når steketermometeret viser 70°C, og la det hvile i 15–20 minutter.
Skrell og kutt gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, cirka 10 minutter. Sil av kokevannet.
Smelt smør, og ha i mel. Rør godt til en glatt jevning.
Spe med melk og fløte under omrøring. Rør godt til du har en klumpefri saus. La sausen kok i cirka 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Vend inn godt avrente grønnsaker. Ha i grovhakkede friske urter rett før servering.
Skjær lammelåret i fine skiver. Server med stuede rotgrønnsaker og stekesjy. Kokte poteter passer godt til.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no.
Ingredienser
8 personer
1 lettsaltet, røkt lammelår (2,5–3,5 kg)
1 løk
1 gulrot
3 laurbærblad
1 ts hel pepper
2 dl vann
Stuede grønnsaker:
4 gulrøtter
4 skiver kålrot
2 persillerot
1 sellerirot
4 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl melk
2 dl matfløte
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss friske urter
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 639 kcal |
Karbohydrater | 19,5 g |
Proteiner | 58 g |
Fett | 35 g |
- hvorav mettet fett | |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: