Fremgangsmåte

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.

Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen. Start med hvitløk, fortsett med basilikum, pinjekjerner og ost.

Føl deg litt frem i forhold til olje og smak til med salt og pepper.

 

Oppskriften er hentet fra Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

8 personer

1 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesanost
0,5 dl olivenolje
Salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 131 kcal/ 575 kcal
Karbohydrater 1 g/ 3,5 g
Proteiner 4 g/ 19 g
Fett 12 g/ 53,5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 12,5 g
- enumettet fett 6 g/ 25,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 9 g
Kostfiber 0,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja