Fremgangsmåte
Tips før start! Temperer alltid kjøttet før du begynner å tilberede det. Romtemperert kjøtt gir bedre bruningsresultat og et mer smakfullt kjøtt enn om det tilberedes direkte fra kjøleskapet.
Bind opp fileten med mathyssing, da blir den jevnt stekt og du får pene skiver.
Gni fileten inn med salt og pepper og la den gjerne stå i 10 minutter før du bruner den.
Brun fileten raskt på alle sider i varm stekepanne med smør.
Legg fileten i en ildfast form og ha på estragonkvister. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Dette tar ca. 2 timer. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
Nå er fileten ferdig stekt. Fjern hyssingen og skjær den i pene skiver. Anrett på fat med appelsin, granateplekjerner og frisk estragon.
Server gjerne med en waldorfsalat eller kokte grønnsaker og poteter. Appelsinsaus passer bra til kalkun.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Tips! For en laktosefri rett erstatter du smør/margarin med melkefri margarin.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
6 personer
1½ kg kalkunfilet
1½ ts salt
1 ts pepper
2 ss smør eller margarin til steking
3 stilk frisk estragon
1 stk appelsin
1 stk granateple
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 341 kcal/ 115 kcal |
Karbohydrater | 3,5 g/ 1,2 g |
Proteiner | 64 g/ 21 g |
Fett | 8 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 0,7 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: