Fremgangsmåte
Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.
Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha på tomatpuré, og fres det hele til råsmaken i tomatpuréen er borte, ca. 2 minutter. Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.
Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken). Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.
Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket. Smaken kan minne om hasselnøtter. Du kan kjøpe bulgur i de fleste velassorterte dagligvareforretninger.
Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
400 g renskåret svinekjøtt i strimler, i strimler
1 ss rapsolje
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk finhakket løk
2 båt hakket hvitløk
1 boks tomatpuré , liten à 120 g
1 stk hønsebuljongterning
5 dl vann
2 ½ dl fullkornsbulgur
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts sukker
Ca. 120 g babyspinat
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 344 kcal/ 89 kcal |
Karbohydrater | 34 g/ 9 g |
Proteiner | 31 g/ 8 g |
Fett | 7,5 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 3 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 7 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: