Fremgangsmåte
Legg gjerne linsene i kaldt vann 1-2 timer før bruk. Dette forkorter koketiden.
Kok opp vannet og tilsett linsene, gurkemeie, salt og chilipulver.
Ta kjelen av varmen når linsene er møre, dette tar ca 20-30 min.
Varm oljen i en stekepanne og tilsett kumminfrø. Stek løk, hvitløk og tomat. Blandes deretter i kjelen med linsene. La småkoke i 1 minutt.
Server gjerne retten med raita, indisk dressing.
Oppskriften ble opprinnelig publisert i Bladet Diabetes nr. 1/2010, Smak på Nirmalas indiske retter.
Ingredienser
3 personer
2 dl linser
4-5 dl vann
2 ss rapsolje
¼ ts gurkemeie
1 finhakket løk (liten)
1 finhakket tomat
1 finhakket hvitløksfedd
1 klype kumminfrø
Salt og chilipulver etter ønske
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 257 kcal/ 91 kcal |
Karbohydrater | 27 g/ 9,5 g |
Proteiner | 15 g/ 5,5 g |
Fett | 8 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 8 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: