Fremgangsmåte
Skrell og skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann.
Hell av kokevannet, men ta vare på det.
Mos søtpotet sammen med smør og evt. litt av kokevannet.
Smak til med salt og pepper.
Søtpotetmosen er øverst på bildet.
Næringsberegningen inkluderer 2 ss myk margarin.
Tips! Hvis du ønsker en laktosefri rett kan du erstatte smør/margarin med melkefritt margarin.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
6 personer
800 g søtpotet
2 ss smør eller margarin
Smak til med salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 148 kcal/ 106 kcal |
Karbohydrater | 22 g/ 16 g |
Proteiner | 2 g/ 1,5 g |
Fett | 5 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: