Fremgangsmåte
Visp eggene med saltet, rør inn frø og bland godt.
Hell utover et stekebrett dekket med bakepapir / et godt smurt non-stick stekebrett, og stryk utover med en stekespade til det er jevnt. Det dekker ca 3/4 av brettet, avhengig av hvor tynt du greier å stryke det.
Stek på 150 grader i 10 minutter, ta ut og skjær opp i passende store ruter (f.eks 3 x 4 rader) med en pizzaskjærer, stek videre i ca 30 minutter til, til de er gyldne og sprø.
La knekkebrødene gjerne stå i ovnen på ettervarmen med døren så vidt åpen, for å tørke. Brekk opp i ruter. Noen ganger trenger de litt lenger tørking, sett ovnen på 50 grader og la de stå til de er helsprø.
Andre gode kombinasjoner av frø/nøtter:
2 dl linfrø
2 dl malte (til størrelse med ris) valnøtter
1 dl gresskarfrø
Eller:
2 dl linfrø
1,5 dl solsikkefrø
0,5 dl hakkede pekannøtter
0,5 dl chiafrø
Velger du en av de andre kombinasjonene vil dette endre næringsinnholdet.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Marit Kolby Zinocker, Matlyst.no. Foto: Marit Kolby Zinocker
Ingredienser
1 personer
3 egg
Ca. ½ ts salt
1 ½ dl solsikkefrø
2 dl linfrø
1 dl gresskarfrø
½ dl sesamfrø, uten skall
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 428 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g |
Proteiner | 18,5 g |
Fett | 34,5 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g |
- enumettet fett | 10,5 g |
- flerumettet fett | 17 g |
Kostfiber | 10 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: