Fremgangsmåte

Visp eggene med saltet, rør inn frø og bland godt.

Hell utover et stekebrett dekket med bakepapir / et godt smurt non-stick stekebrett, og stryk utover med en stekespade til det er jevnt. Det dekker ca 3/4 av brettet, avhengig av hvor tynt du greier å stryke det.

Stek på 150 grader i 10 minutter, ta ut og skjær opp i passende store ruter (f.eks 3 x 4 rader) med en pizzaskjærer, stek videre i ca 30 minutter til, til de er gyldne og sprø.

La knekkebrødene gjerne stå i ovnen på ettervarmen med døren så vidt åpen, for å tørke. Brekk opp i ruter. Noen ganger trenger de litt lenger tørking, sett ovnen på 50 grader og la de stå til de er helsprø.  

Andre gode kombinasjoner av frø/nøtter:

2 dl linfrø
2 dl malte (til størrelse med ris) valnøtter
1 dl gresskarfrø

Eller:

2 dl linfrø
1,5 dl solsikkefrø
0,5 dl hakkede pekannøtter
0,5 dl chiafrø

Velger du en av de andre kombinasjonene vil dette endre næringsinnholdet.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Marit Kolby Zinocker, Matlyst.no. Foto: Marit Kolby Zinocker

Ingredienser

1 personer

3 egg
Ca. ½ ts salt
1 ½ dl solsikkefrø
2 dl linfrø
1 dl gresskarfrø
½ dl sesamfrø, uten skall

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 428 kcal
Karbohydrater 5,5 g
Proteiner 18,5 g
Fett 34,5 g
- hvorav mettet fett 4,5 g
- enumettet fett 10,5 g
- flerumettet fett 17 g
Kostfiber 10 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei