Fremgangsmåte
Sett ovnen på 150 grader. Fres hvitløk, paprika og aubergine i oljen til de bruner litt.
Tilsett squash, tomater og la småkoke i minutter.
Ha i krydder og tomatpuré, oliven, soltørkede tomater, eddik, og sukker, sett på lokk og sett i ovnen på 150 grader.
La den gjerne stå der et par timer. Da forener smakene seg, men grønnsakene faller ikke fra hverandre av overkoking.
Ha i friske urter, og smak til med salt og pepper.
Denne kan spises for seg selv som en vegetarrett - prøv med en klatt rømme eller et dryss parmesan. Den er også helt uslåelig til langstekt kylling eller bakt fisk.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra bloggen Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
5 personer
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 paprika, renset og skåret i biter
2 squash, i store terninger
1-2 aubergine, i små terninger
2 bokser hakkede tomater
2-3 ss tomatpuré
1-2 ss balsamico- eller hvitvinseddik
1 stor neve oliven i skiver
Ca. 5 soltørkede tomater i små biter, tørr
Salt og grovmalt pepper
2 ts cumin, malt
1-2 ts sukker (kan sløyfes)
En god neve (minst) med (helst frisk) timian, oregano, basilikum, persille, dill - hva du har og liker
1 kjele som kan settes i ovn eller ev. ildfast form med lokk.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 156 kcal/ 35 kcal |
Karbohydrater | 16 g/ 3,5 g |
Proteiner | 5,5 g/ 1,5 g |
Fett | 6 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 7 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: