Fremgangsmåte
Rens grønnsakene. Finhakk løk og hvitløk, skjær sjampinjong i båter og paprika i terninger.
Fres kjøttet i en stor gryte med margarin, og krydre med salt og pepper. Stek til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.
Ha i sjampinjong og hvitløk. La det frese et lite minutt før du tilsetter løk og paprika.
Hell i buljong, crème fraîche og sennep. La gryten småkoke i 10 minutter.
Dryss over litt finhakket gressløk og server gjerne med ovnsstekte potetbåter, ris eller godt brød.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
4 personer
600 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin
1 stk løk
1 fedd hvitløk
200 g frisk sjampinjong
1 stk rød paprika
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
3 dl crème fraîche (mager)
1 ss dijonsennep
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 335 kcal/ 82 kcal |
Karbohydrater | 9 g/ 2 g |
Proteiner | 41 g/ 10 g |
Fett | 14,5 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 7 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: