Fremgangsmåte

Rens grønnsakene. Finhakk løk og hvitløk, skjær sjampinjong i båter og paprika i terninger.

Fres kjøttet i en stor gryte med margarin, og krydre med salt og pepper. Stek til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.

Ha i sjampinjong og hvitløk. La det frese et lite minutt før du tilsetter løk og paprika.

Hell i buljong, crème fraîche og sennep. La gryten småkoke i 10 minutter.

Dryss over litt finhakket gressløk og server gjerne med ovnsstekte potetbåter, ris eller godt brød.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

600 g renskåret svinekjøtt i strimler

2 ss margarin

1 stk løk

1 fedd hvitløk

200 g frisk sjampinjong

1 stk rød paprika

2 dl kjøttbuljong (utblandet)

3 dl crème fraîche (mager)

1 ss dijonsennep

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 335 kcal/ 82 kcal
Karbohydrater 9 g/ 2 g
Proteiner 41 g/ 10 g
Fett 14,5 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja