Fremgangsmåte
Løs opp gjær i vann og bland inn mel og salt. La røren stå i kjøleskap til neste dag.
Tilsett litt mer vann om røren har tyknet i løpet av natten. Røren skal være tykk som en vaffelrøre.
Varm en stor stekepanne og hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Injera skal bare stekes på en side og er ferdig når røren har stivnet på oversiden og har fått en fin farge på undersiden.
Løft ut av pannen og avkjøl på rist. Fortsett til du har stekt alle sammen.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Mari Svenningsen.
Denne oppskriften har ikke blitt brukt i forbindelse med prosjektet «Mat er ikke bare mat,» men vi foreslår den som et alternativ.
Ingredienser
12 personer
0,5 pk gjær
1 l vann
500 g hvetemel
500 g byggmel
1 ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 284 kcal/ 168 kcal |
Karbohydrater | 56 g/ 33 g |
Proteiner | 9 g/ 5 g |
Fett | 1,5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 0,25 g/ 0,15 g |
- enumettet fett | 0,2 g/ 0,1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 6,5 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: