Fremgangsmåte
Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Plukk ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. skyll dem godt, og tørk dem.
Vend frøene i olje og salt, og spre dem utover en bakepapirkledd stekeplate.
Sett platen i stekeovnen på 200 °C i 15 – 20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
1 personer
Kjerner fra 1 stk gresskar (omtrent 250 g)
1 ss olje
¼ ts salt
Eventuelt revet hvitløk eller urter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 1649 kcal/ 630 kcal |
Karbohydrater | 31,5 g/ 12 g |
Proteiner | 75,5 g/ 29 g |
Fett | 132,5 g/ 50,5 g |
- hvorav mettet fett | 23 g/ 8,5 g |
- enumettet fett | 48 g/ 18,5 g |
- flerumettet fett | 53 g/ 20 g |
Kostfiber | 15 g/ 5,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: