Fremgangsmåte

Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Plukk ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. skyll dem godt, og tørk dem.

Vend frøene i olje og salt, og spre dem utover en bakepapirkledd stekeplate.

Sett platen i stekeovnen på 200 °C i 15 – 20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

1 personer

Kjerner fra 1 stk gresskar (omtrent 250 g)
1 ss olje
¼ ts salt
Eventuelt revet hvitløk eller urter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 1649 kcal/ 630 kcal
Karbohydrater 31,5 g/ 12 g
Proteiner 75,5 g/ 29 g
Fett 132,5 g/ 50,5 g
- hvorav mettet fett 23 g/ 8,5 g
- enumettet fett 48 g/ 18,5 g
- flerumettet fett 53 g/ 20 g
Kostfiber 15 g/ 5,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei