Fremgangsmåte
Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.
Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.
Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.
Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.
Server dem nystekte med søtt eller salt pålegg.
Ingredienser
Antall 12
250 g skrelt og renset gresskar
2 dl hvetemel
3 dl fibramel
2 ts bakepulver
1 ss smør
1 egg
3 ss melk (søt eller sur)
Næringsinnhold per stk/ per 100 g
Energi/Kalorier | 103 kcal/ 187 kcal |
Karbohydrater | 17 g/ 30 g |
Proteiner | 4 g/ 7,5 g |
Fett | 1,5 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 0,3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 0,6 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 0,6 g/ 1 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: