Fremgangsmåte

Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.

Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.

Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.

Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.

Server dem nystekte med søtt eller salt pålegg.

Ingredienser

Antall 12

250 g skrelt og renset gresskar
2 dl hvetemel
3 dl fibramel
2 ts bakepulver
1 ss smør
1 egg
3 ss melk (søt eller sur)

Næringsinnhold per stk/ per 100 g

Energi/Kalorier 103 kcal/ 187 kcal
Karbohydrater 17 g/ 30 g
Proteiner 4 g/ 7,5 g
Fett 1,5 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 0,3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 0,6 g/ 1 g
- flerumettet fett 0,6 g/ 1 g
Kostfiber 2,5 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja