Fremgangsmåte
Rør sammen alt det tørre. Ha eplejuice, rapsolje, honning og ev. Sukringold i en kasserolle, og varm opp til alt er oppløst. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.
Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover. Stek granolaen midt i ovnen ved 140 grader (vanlig over- og undervarme) i 50-60 minutter, til blandingen har en jevn lys brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.
La blandingen avkjøles. Hvis ønskelig kan du tilsette tørket frukt og bær. Hell deretter blandingen på et stort glass eller i en boks. Frokostblandingen er holdbar i ca 1 måned. Hvis du ønsker å bruke tørket bær/frukt vil blandingen få et høyere innhold av karbohydrater. Granola blir glutenfri ved å erstatte havregryn med med glutenfrie havregryn.
Tips! Bruk sammen med yoghurt og friske bær til frokost.
Ingredienser
Antall 1
250 gram store havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram mandler (skivet)
50 gram valnøtter, grovt hakket
50 gram hasselnøtter, grovt hakket
2 klyper maldonsalt
1 dl eplejuice (eller annen fruktjuice)
1 ss akasiehonning (ev.vanlig honning)
1 ss rapsolje
Ev. 25 g Sukringold
Næringsinnhold per 100 g
Energi/Kalorier | 435 kcal |
Karbohydrater | 32 g |
Proteiner | 12 g |
Fett | 28 g |
- hvorav mettet fett | 3 g |
- enumettet fett | 12 g |
- flerumettet fett | 11 g |
Kostfiber | 8 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: