Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 150 °C.
Dryss salt på torsken og la den ligge i 10 minutter. Skyll den godt i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
Skjær torsken i serveringsstykker.
Ha olivenolje, krydder, ingefær og skall av appelsin i en ildfast form og legg i torskestykkene med skinnet opp.
Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Dra skinnet forsiktig av rett før servering.
Oljeblandingen benyttes ikke videre.
Rotmos
Skrell og skjær gulrot og kålrot i biter, og kok dem møre i vann med rosmarin og sitronskiver.
Kok til grønnsakene er helt møre, og kast rosmarin og sitron.
Hell av kokevannet og mos gulrot og kålrot sammen med smør og matfløte til en grov mos.
Smak til med salt og pepper.
Rødvinssaus
Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk.
Tilsett rødvin og fiskekraft, og kok inn til det halve.
Sil sausen og pisk inn smøret.
Smak til med salt og pepper.
Server torsken med rotmos, rødvinssaus og mandelpotet.
Om du ønsker mer smak kan du legge noen hele hvitløksfedd i formen sammen med torsken.
Tips! Ønskes en laktosefri rett kan man benytte laktosefri matfløte. Smør og margarin inneholder svært lite laktose, og mange med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Hvis dette tålereres trenger man ikke erstatte smør/margarin.
Mandelpotet inkluderes ikke i næringsberegningen.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
6 personer
1,2 kg torsk, ryggfilet med skinn
2 ss salt
1 ½ dl olivenolje
3 stk stjerneanis
2 stk nellikspiker
2 stk laurbærblad
5 stk pepper, hel sort
3 skiver ingefær, frisk
1/3 stk appelsin
Rotmos
600 g kålrot
300 g gulrot
1 kvist rosmarin, frisk
½ stk sitron
50 g smør eller margarin
1 dl matfløte
Salt og pepper
Rødvinssaus
1 stk sjalottløk
1 ss gressløk, frisk
½ ts timian, frisk
1 dl rødvin
2 dl fiskekraft
2 ss smør eller margarin
Salt og pepper
Tilbehør
Mandelpotet
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 439 kcal/ 95 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 2,5 g |
Proteiner | 42 g/ 9 g |
Fett | 22,5 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 11 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: