Fremgangsmåte

FREMGANGSMÅTE
Bind lårene sammen ved benknokene.

Krydre med salt og pepper, og gni det godt inn i anden. La den gjerne ligge 30–40 minutter på kjøkkenbenken.

Legg anden på en rist i en langpanne eller ildfast form. Press over sitronsaft, og la gjerne sitronen bli med under stekingen.

Bruk en ostehøvel, og skjær tynne skiver av smøret. Legg skivene over andebrystene.

Hell vann i langpannen. Stek anden midt i stekeovnen på 225°C i 20 minutter.

Ta ut langpannen, fjern risten, og legg anden tilbake i formen.

Del eplene i båter, og legg i langpannen sammen med svisker. Stikk inn et steketermometer i andebrystet (pass på at termometeret ikke treffer ben). Øs gjerne litt kraft over anden. Dette kan gjentas flere ganger i løpet av steketiden.

Stek videre på 160°C til kjernetemperaturen viser 58–60°C. Dette tar omtrent 1 time. Steketiden avhenger av størrelsen på anden.

Server med epler og svisker. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. 

Ingredienser

4 personer

1 and (cirka 2,5 kg)
1,5 ss grovt salt
1 ss kvernet pepper
1 sitron
50 g smør
4 dl vann
2 epler
1 pk svisker (cirka 200 g)

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 735 kcal
Karbohydrater 26 g
Proteiner 74 g
Fett 36 g
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei