Fremgangsmåte
FREMGANGSMÅTE
Bind lårene sammen ved benknokene.
Krydre med salt og pepper, og gni det godt inn i anden. La den gjerne ligge 30–40 minutter på kjøkkenbenken.
Legg anden på en rist i en langpanne eller ildfast form. Press over sitronsaft, og la gjerne sitronen bli med under stekingen.
Bruk en ostehøvel, og skjær tynne skiver av smøret. Legg skivene over andebrystene.
Hell vann i langpannen. Stek anden midt i stekeovnen på 225°C i 20 minutter.
Ta ut langpannen, fjern risten, og legg anden tilbake i formen.
Del eplene i båter, og legg i langpannen sammen med svisker. Stikk inn et steketermometer i andebrystet (pass på at termometeret ikke treffer ben). Øs gjerne litt kraft over anden. Dette kan gjentas flere ganger i løpet av steketiden.
Stek videre på 160°C til kjernetemperaturen viser 58–60°C. Dette tar omtrent 1 time. Steketiden avhenger av størrelsen på anden.
Server med epler og svisker.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no.
Ingredienser
4 personer
1 and (cirka 2,5 kg)
1,5 ss grovt salt
1 ss kvernet pepper
1 sitron
50 g smør
4 dl vann
2 epler
1 pk svisker (cirka 200 g)
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 735 kcal |
Karbohydrater | 26 g |
Proteiner | 74 g |
Fett | 36 g |
- hvorav mettet fett | |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: