Fremgangsmåte
Rist brødskiver og legg dem på tallerken.
Smør skivene med dijonsennep og legg på salatblader. Del avokado og ta ut steinen. Ta innmaten ut av skallet med en skje og skjær det i skiver. Gi dem en liten dytt så de legger seg i en pen vifteform og legg dem på brødskivene.
Varm en stekepanne med olje. Knekk eggene og ha dem i pannen. Hell i 1 ss vann på siden av eggene og sett på lokk. Stek/kok eggene i ca. 2 minutter. Legg egget på toppen av brødskivene, dryss over litt salt og pepper og server.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
2 personer
2 skiver grovt brød
1 ss dijonsennep
50 g ruccula
1 stk stor avokado
2 stk egg
1 ss olje til steking
1 ss vann
½ ts salt
¼ ts kvernet pepper
2 stilker frisk timian
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 467 kcal/ 187 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 4,5 g/ |
Proteiner | 17 g/ 6,5 g/ |
Fett | 37 g/ 15 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 2 g |
- enumettet fett | 20 g/ 8 g |
- flerumettet fett | 8 g/ 3 g |
Kostfiber | 10 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: