Fremgangsmåte
Del fiskefileten i biter og ha den i en food-prosessor sammen med saltet. Kjør maskinen til fisken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder.
Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder.
Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.
Gulrotstuing
Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Kok dem nesten møre.
Lag hvit saus. Smelt smør. Ha i melet under omrøring.
Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper. Kok sausen ved svak varme i 5–10 minutter og smak til med salt og muskatnøtt.
Tilsett de kokte gulrøttene i sausen og servér med nykokte poteter og seikaker.
Næringsinnholdet inkluderer myk margarin, som kan brukes til steking.
Tips! Retten blir laktosefri hvis du bruker latosefri lettmelk. Margarin og smør inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Dette er individuelt.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Melk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Bård Ek
Ingredienser
4 personer
500 g iskald, fersk seifilet
1 ts salt
1 ½ dl iskald lettmelk
1 ss potetmel
1 krm pepper
2 ss smør/margarin
Gulrotstuing
4 stk gulrot
1 ss smør/ margarin
3 ss hvetemel
4 dl lettmelk
½ ts salt
1 krm malt muskat
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 301 kcal/ 82 kcal |
Karbohydrater | 18 g/ 5 g |
Proteiner | 26 g/ 7 g |
Fett | 13 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 5,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: