Fremgangsmåte
Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær og surr noen minutter i olje uten at det får farge.
Tilsett currypulver/paste (mengde varierer etter hvilken type du bruker og hvor sterkt du liker det), og gulrøtter og squash i terninger. La det surre noen minutter til. Ha deretter i hermetiske tomater og kokosmelk.
La koke på svak varme i ca. 5 minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp. Smak til med salt og pepper.
Dryss over fersk koriander og smak til med saft fra 1 – 2 lime, eller server med hakket koriander og limebåter ved siden av.
Tilbehør som fullkornsris, grove naanbrød, yoghurt/raita, mangochutney og en enkel, grønn salat smaker godt ved siden av.
Oppskriften er ikke laktosefri hvis du bruker yoghurt/raita. Yoghurt kan erstattes med laktosefri yoghurt.
Oppskrift er hentet fra Kristine Vinje. Foto: Getty Images
Ingredienser
4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
½ rød chili (uten frø eller ta de med hvis du liker det sterkere)
1 "tommel" fersk ingefær
2 gulrøtter
1 liten squash
Currypulver eller currypaste (her er det mange varianter med varierende styrke)
1 ss nøytral olje
2 bokser hermetiske linser, ca. 500 g
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
Salt, pepper (avhenger av currypulver/paste, noen har mer salt i seg enn andre)
Fersk koriander
Limebåter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 416 kcal/ 89 kcal |
Karbohydrater | 27 g/ 6 g |
Proteiner | 13,5 g/ 3 g |
Fett | 26 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 19 g/ 4 g |
- enumettet fett | 3 g/ 0,7 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 10,5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: