Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180°C.
Hvis du vil tilsette rosiner, bløtlegg dem i varmt vann i ca 15 minutter, og klem dem deretter ut.
Elt alle ingrediensene til deigen (bortsett fra kakao) med hendene eller kjøkkenmaskinen. Gjør det raskt fordi kakedeigen må være kald.
Legg deigen i en stekebrett (ca.35cmx23cm) dekket med bakepapir.
Hvis du vil at serniken skal se bedre ut, dryss kakao på deigen (som vil se ut som en brun linje som deler bunnen og øvre laget).
Begynn å lage ostelaget ved å skille eggeplommer fra eggehviter.
Pisk kremost med eggeplommer og sukker til sukkeret er oppløst.
Tilsett potetstivelse og smeltet smør og pisk igjen.
Pisk eggehviter med en klype salt i en separat bolle til den er stiv.
Bruk en skje og tilsett forsiktig de piskede eggehvitene til osteblandingen. Rør i én retning, veldig sakte.
Hvis du vil, kan du legge rosiner i ostelaget.
Hell osteblandingen på deigen.
Stek i 65 minutter.
Forfatter av oppskriften er Karolina Klesta og original oppskriften er å finne her: Polsk ostekake sernik oppskrift (polishfoodies.com)
Ingredienser
360g hvetemel
225 g smør
1 ts bakepulver
2 ss rømme
3 ss sukker
2 ss kakao (valgfritt)
200 g rosiner (valgfritt)
Ostelag:
2 kg kremost
180g sukker
8 egg
4 ss potetstivelse
6 ss smeltet smør
Næringsinnhold per 100 g
Energi/Kalorier | 311 kcal |
Karbohydrater | 20 g |
Proteiner | 6,5 g |
Fett | 22,5 g |
- hvorav mettet fett | 14 g |
- enumettet fett | 5,5 g |
- flerumettet fett | 1 g |
Kostfiber | 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: