Fremgangsmåte
Fjern skallet på pistasjnøttene. Hakk opp nøttene i litt mindre biter.
Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad, og bland sammen med nøttene.
Rasp appelsinskall (kun det gule), og tilsett sjokolade- og nøtteblandingen. Bland godt.
Fordel i små papirformer eller ha i en større form, og del i mindre biter når det har stivnet litt i kjøleskapet. Ha i en tett boks i kjøleskapet.
Tips! Konfekten er laktosefri så lenge sjokoladen som brukes er uten laktose.
Foto: Kristin Øygard
Ingredienser
Antall 25
50 g valnøtter
50 g hasselnøtter
50 g pistasjnøtter
150 g mørk kokesjokolade (70 % eller sukkerfri sjokolade)
Raspet appelsinskall fra en appelsin (kun det gule)
Næringsinnhold per stk (10 g)/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 61 kcal/ 609 kcal |
Karbohydrater | 2 g/ 19 g |
Proteiner | 1 g/ 12 g |
Fett | 5 g/ 52 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 16 g |
- enumettet fett | 2 g/ 20 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 12 g |
Kostfiber | 1 g/ 10 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: