Fremgangsmåte

Varm halvparten av oljen i en kjele og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Legg det over på en asjett. Varm resten av oljen og fres purreløk og hvitløk til det mykner.

Legg hakket purre, hvitløk og gresskar i en kjele og hell over vann. Tilsett buljongterninger og timian. Kok opp og senk deretter varmen. La suppen småkoke 10-15 minutter til gresskaret er helt mørt.

Tilsett kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser før kyllingbitene tilsettes.

Tips! Hvis retten skal serveres en med glutenintoleranse kan det være fornuftig å sjekke at buljongen ikke inneholder gluten.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

500 g strimlet kyllingfilet
2 ss flytende margarin
1⁄2 stk hakket purre
3 båt finhakket hvitløk
600 g gresskar i terninger
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
2 ts tørket timian
Saften av 1⁄2 stk lime
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 240 kcal/ 42 kcal
Karbohydrater 11 g/ 2 g
Proteiner 38 g/ 5,5 g
Fett 7 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,2 g
- enumettet fett 3 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 1 g/ 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja