Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker. Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter.
Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør. Legg skreien med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir.
Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.
Råstekte poteter
Skru stekeovnen opp til 225 °C.
Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter. Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper. Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.
Rødvinssaus
Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.
Skjær margarin i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Rens sopp og stek den gyllen i margarin. Dryss med salt og pepper.
Server skreien med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp.
Tips! Det finnes Melange uten melk, soya og salt for dem som har allergi eller intoleranse for melk, laktose og soya.
Bilde og oppskrift er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Sentralen
Ingredienser
4 personer
800 g skreifilet (ev. torsk)
2 ts salt
½ ts pepper
olje
margarin
Råstekte poteter
4 stk mandelpotet
3 ss olivenolje
salt og pepper
Rødvinssaus
1 stk sjalottløk
1 dl rødvin
100 g margarin
salt og pepper
Tilbehør
250 g sjampinjong
margarin
salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 406 kcal / 108 kcal |
Karbohydrater | 7 g / 2 g |
Proteiner | 37 g / 10 g |
Fett | 22 g / 6 g |
- hvorav mettet fett | 3 g / 1 g |
- enumettet fett | 4,5 g / 1 g |
- flerumettet fett | 11, 5 g / 3 g |
Kostfiber | 2 g / 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: