Fremgangsmåte
Smelt smør/margarin og hvitløksolje i en panne på middels varme. Det skal ikke bli så varmt at smøret blir brunt. Hvitløksolje kan lages av god olje og fedd hvitløk.
Ha i bønnene, og fres dem i ca 5 minutter mens du rører om en gang i blant. Pass på at de ikke blir brent, de skal bare brunes forsiktig.
Tilsett sesamolje, pepper og litt salt, og klem over litt lime eller sitronsaft. Strø over sesamfrø til slutt.
Tips til variasjon: Sitronolje i stedet for sesamolje gir mer middelhavssmak, og tilsett gjerne da litt revet parmesan i stedet for sesamfrø. Da blir det super tapas!
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
3 personer
En god neve grønne bønner, vasket og delt i to (ca.150 g)
1 ss hvitløksolje
1 ss smør/margarin
1-2 ts sesamolje
Nymalt pepper
Lime eller sitron (kan sløyfes)
Litt Maldonsalt til servering
Litt sesamfrø til pynt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 106 kcal/ 173 kcal |
Karbohydrater | 1,5 g/ 3 g |
Proteiner | 1 g/ 1,5 g |
Fett | 10 g/ 17 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 4,5 g |
- enumettet fett | 5 g/ 8,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 3 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: