Fremgangsmåte
Bland vann, ev. melk og havregryn i en gryte og kok opp mens du rører.
Senk varmen og la grøten småkoke i ca. 7-8 minutter, eller til den er passe tykk. Tilsett mer vann hvis den blir for tykk.
Smak til med salt og server grøten med kanel og sukrin.
Tips! Melk kan erstattes med mandelmelk eller soyamelk. Dette vil redusere innholdet av karbohydrater i grøten og grøten blir laktosefri. Grøten blir også laktosefri hvis du bruker laktosefri melk. Ønsker du glutenfri grøt kan du bruke glutenfri havregryn.
Forslag tilbehør:
Liten håndfull ferske/frosne bær og 1 ts linfrø eller chiafrø. Bruker du frosne bær kan du tilsette de i grøten på slutten av koketiden. Ferske bær kan tilsettes ved servering.
10 g nøtter (valnøtter, hasselsnøtter) og 1 ss sukkerfritt/sukkerredusert syltetøy eller litt bær. Tilsett nøtter i kasserollen rett før grøten er ferdig. Bland inn. Syltetøy/ bær tilsettes hver porsjon.
Næringsbergningen inkluderer ikke tilbehør.
Ingredienser
4 personer
4 dl store havregryn
5 dl vann
4 dl lettmelk
1/2 ts salt
Kanel og sukrin som strø
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 196 kcal/ 74 kcal |
Karbohydrater | 30 g/ 11,5 g |
Proteiner | 8 g/ 3 g |
Fett | 4 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 1,3 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: