Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til krydderblandingen. Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.
Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.
Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.
Tips! Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
400 g kyllingfilet
1 stk rød paprika, i terninger
3 ss tempero baiano (se under)
3 ss olje
4 stk grillspyd
Tempero baiano
2 ts grovkvernet pepper
2 ts tørket oregano
2 ts malt merian
2 ts tørket persille
2 ts spisskummenfrø
1 ts revet muskatnøtt
2 stk laurbærblad, i biter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 208 kcal/ 139 kcal |
Karbohydrater | 3 g/ 2 g |
Proteiner | 24 g/ 16 g |
Fett | 10 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 1 g |
- enumettet fett | 6,5 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 3 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: