Fremgangsmåte
Blend havregryn til mel i blender eller med stavmikser, og ha i krydder, fiberhusk og bakepulver. Visp sammen eggene i egen skål. Blend kikerter, cottage cheese og 1 dl av melken til en ensartet masse.
Ha over eggene og rør sammen til alt er blandet til tykk konsistens. Ha i det tørre og tilpass med resten av melken. La røren svelle i 5-10 min. Er den for fast, tilsett litt mer melk. Er den for løs, tilsett litt mer havregryn eller fiberhusk.
Stekes på svak til middels varme i stekepanne. Dra gjerne ut røren i pannen med en spiseskje som er fuktet i vann, da får du tynnere pannekaker. Avkjøl på rist.
Fyll dem med kremost, salat, strimlet gulrot og avokado – en uslåelig kombinasjon!
Tips! Ønsker du glutenfri kikertpannekaker kan du bruke glutenfri havregryn.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra FitFood by Ida (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Ida Marie Pedersen
Ingredienser
4 personer
2 dl havregryn (blendes til mel)
Litt salt/pepper
1 ts fiberhusk (kan sløyfes, men øker bindeevnen)
1 ts bakepulver
2 egg
2,5 dl kokte kikerter (1 liten boks)
1 boks cottage cheese
1 dl melk + 1-1,5 dl melk for å tilpasse konsistens
Tilbehør
4 ss kremost naturell
1 hjertesalat
2 små avokado, skiver
1 gulrot, strimlet
50 g valnøtter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 521 kcal/ 157 kcal |
Karbohydrater | 24 g/ 7,5 g |
Proteiner | 24 g/ 7,5 g |
Fett | 34 g/ 10,5 g |
- hvorav mettet fett | 9 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 13 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 9 g/ 3 g |
Kostfiber | 10 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: