Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene sammen, og oppbevar blandingen tørt i et glass eller i en boks med et tett lokk – helst på et kjølig sted.
Spis frokostblandingen sammen med søt eller sur melk eller yoghurt. Server gjerne med sesongens friske frukter eller bær.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto:
Ingredienser
5 dl havregryn
2 dl rugflak
2 dl byggflak
6 ss hvetekli
1 dl solsikkekjerner
2 dl hasselnøtter
2 dl tørket frukt eller bær
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 398 kcal |
Karbohydrater | 49 g |
Proteiner | 10,5 g |
Fett | 15 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g |
- enumettet fett | 8 g |
- flerumettet fett | 2 g |
Kostfiber | 11 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: