Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen, og oppbevar blandingen tørt i et glass eller i en boks med et tett lokk – helst på et kjølig sted.

Spis frokostblandingen sammen med søt eller sur melk eller yoghurt. Server gjerne med sesongens friske frukter eller bær.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: 

Ingredienser

5 dl havregryn
2 dl rugflak
2 dl byggflak
6 ss hvetekli
1 dl solsikkekjerner
2 dl hasselnøtter
2 dl tørket frukt eller bær

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 398 kcal
Karbohydrater 49 g
Proteiner 10,5 g
Fett 15 g
- hvorav mettet fett 1,5 g
- enumettet fett 8 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 11 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei